Motoryzacja
- Tomcio

-
- Medals: 3
-
- Aktualnie gram w: Gravity Rush
- Posiadany sprzęt: Dreamcast, Switch, PS4, PSVita
Re: Motoryzacja
A ja właśnie mam odwrotnie - od paru miesięcy napalony jestem mocno na elektryka. Obserwuję ogłoszenia dla trzech modeli: Tesla Model 3, Kia EV6 i Audi Q4 etron. Nie wiem, który ostatecznie wybiorę, ale planuję wziąć jakiegoś dwulatka na gwarancji fabrycznej. 600-700km to raczej przy normalnej prędkości żadne z tych aut nie ogarnie, ale połowa tego już tak, więc mamy i tak dwa postoje. Ale i tak nie kupuję jako głównego auta, raczej jako drugie, chociaż u mnie 99% jazd to jazdy wokół komina. Jak wchodzi rozmowa o autach elektrycznych przy stole np. to okazuje się, że nagle każdy raz w tygodniu jebie trasę Polska - Chorwacja na strzała
Mamy fotowoltaikę, więc w sumie jazda byłaby dosłownie za darmo. No ale jak mówię - czekam, obserwuję rynek (czekam paradoksalnie, jak skończą się dopłaty) i zobaczymy, co zostanie.
NINTENDO FRIEND CODE: SW-4218-9822-1605
- miodo

-
- Posiadany sprzęt: DC,PS2,PS3,PS4,PSP,PSV
Jeżeli ktoś ma gdzie ładować i nie robi dłuższych tras to jest to opcja warta rozważenia.
Ja raczej nie jestem zainteresowany, raz że mnie nie stać, dwa dużo jeżdżę polnymi drogami i mógłbym łatwo uszkodzić baterię albo zakopać się w błocie przez dużą masę takiego pojazdu.
Ja raczej nie jestem zainteresowany, raz że mnie nie stać, dwa dużo jeżdżę polnymi drogami i mógłbym łatwo uszkodzić baterię albo zakopać się w błocie przez dużą masę takiego pojazdu.
///
- martinex 2017

-
- Medals: 1
-
- Posiadany sprzęt: Xbox,DC, PS2, PSP,X360, PC
Mnie na gazie ten zasięg 300-320km irytuje mocno, który zatankuję w 2 minuty, ale jednak trzeba co chwilę zjeźdzać. Optymalny dla mnie zasięg był w Priusie 2 (580km miasto, 480km trasa), nie było to tak męczące. A 300km, mieć jakąś ładowarkę, płacić nie mało za nią i jeszcze tam gnić nie wiadomo ile to nie dla mnie. Pomijając ceny samego pojazdu i jego serwisu.
- Kamillo

-
- Medals: 1
-
- Aktualnie gram w: Silent Hill 2 Remake
- Posiadany sprzęt: DC, PSX, PS2, X360, PS4, PS5
Nigdy nie mów nigdy, na tą chwilę nie wyobrażam sobie jeździć elektrykiem. Nieprzewidywalność w trasie, no i nie robi brum brum