Film - co oglądacie?
- miodo
- Posiadany sprzęt: DC,PS2,PS3,PS4,PSP,PSV
Re: Film - co oglądacie?
Wybrałem się do kina (rzadko mi się to zdarza) na Grawitację 3d. Przepięknie wykonany kosmiczny rozpiździel, chyba jeszcze żaden film tak dobrze nie ukazywał przebywania na orbicie, zachowania ludzi i przedmiotów przy braku ciążenia, miałem wrażenie jakby zdjęcia były robione w kosmosie.
No i ta eksplodująca Międzynarodowa Stacja Kosmiczna - coś pięknego
No i ta eksplodująca Międzynarodowa Stacja Kosmiczna - coś pięknego
///
- kolo
- Medals: 6
- Aktualnie gram w: Persona Q
- Posiadany sprzęt: MD, SAT, DC, PS1, PS2, PS3, PS4, PSP, PSV, Wii, DS, 3DS, PC
Oglądnąłem sobie ostatnio "Dom bardzo nawiedzony", straszliwie głupia parodia, ale niektóre fragmenty były naprawdę fajne
- Dreamcaster
- Medals: 1
- Posiadany sprzęt: DC
Układ zamknięty. W jednym zdaniu: Stare komuchy na wysokich stanowiskach niszczą życie trzem przedsiębiorczym Polakom. Polecam, warto obejrzeć.
- Tomcio
- Medals: 3
- Aktualnie gram w: Days Gone (PS4)
- Posiadany sprzęt: Dreamcast, Switch, PS4, PSVita
Widziałem plakaty na mieście swojego czasu. Czyżby pierwszy polski DOBRY film od lat?
NINTENDO FRIEND CODE: SW-4218-9822-1605
- Dreamcaster
- Posiadany sprzęt: DC
No dobre filmidło, oczywiście zawdzięcza to tematyce, bo same role i aktorzy oprócz Gajosa jakoś nie zapadli mi w pamięci. Pokazali jakie kurewsto kiedyś odchodziło i być może nadal odchodzi, dobra odskocznia od komedyjek z Karolakiem i Szycem ;]
- Roketto
Ostatnio obejrzałem "Piła Mechaniczna 3D", i po prostu się załamałem. Oglądałem masę kiepskich horrorów, ale ten naprawdę jest zły, w dodatku udupuli moją ulubioną serię gore. Mam nadzieję, że Obecność i Naznaczony 2 okażą się dobrymi filmami, bo zamierzam je w najbliższym czasie obejrzeć.
- Kamillo
- Aktualnie gram w: LoK: Soul Reaver Remastered
- Posiadany sprzęt: DC, PSX, PS2, X360, PS4
Dreamcaster pisze:Układ zamknięty. W jednym zdaniu: Stare komuchy na wysokich stanowiskach niszczą życie trzem przedsiębiorczym Polakom. Polecam, warto obejrzeć.
Oglądałem go dokładnie dzień przed tym, kiedy dodałeś ten post Również polecam. Film oparty na faktach, mocny i prawdziwy.
- Kamillo
Od wczoraj po raz kolejny zaliczyłem całą duńską, gangsterską trylogię PUSHER + angielski reemake pierwszej części z 2012 roku.
Pierwsze trzy części to istny majstersztyk, którego odważnie stawiam na pierwszym miejscu filmów gangsterskich (których obejrzałem więcej niż mam włosów na głowie), nawet przed Ojcem Chrzestnym. Solidny, konkretny, brutalny. Reemake ku mojemu zdziwieniu też nie był najgorszy, jednak to nie to samo co pierwsza część zrobiona w 1996 roku.
POLECAM
Pierwsze trzy części to istny majstersztyk, którego odważnie stawiam na pierwszym miejscu filmów gangsterskich (których obejrzałem więcej niż mam włosów na głowie), nawet przed Ojcem Chrzestnym. Solidny, konkretny, brutalny. Reemake ku mojemu zdziwieniu też nie był najgorszy, jednak to nie to samo co pierwsza część zrobiona w 1996 roku.
POLECAM
- Tomcio
- Medals: 3
- Aktualnie gram w: Days Gone (PS4)
- Posiadany sprzęt: Dreamcast, Switch, PS4, PSVita
Muszę obejrzeć - skoro uważasz, że seria jest lepsza od Godfathera. Choć na chwilę obecną jest do w mojej opinii niemożliwe, spróbuję się przekonać. Dzięki za rekomendację
NINTENDO FRIEND CODE: SW-4218-9822-1605
- Kamillo
Obie trylogie różnią się od siebie, dlatego nie wiem, czy w ogóle powinienem je porównywać, no ale obie serie są filmami gangsterskimi.
W Godfatherze widzimy poczynania ogromnej, potężnej rodziny mafijnej skrytej za murami pięknych rezydencji. W PUSHERZE śledzimy losy zwykłego dilera, handlującego na niewielką skalę, który popadł w długi u tych wyżej. W dwójce przyjrzymy się historii Tony'ego, przyjaciela bohatera pierwszej części, gołego nieudacznika bez hajsu, który chce wejść do półświatka przez swojego ojca, "Księcia" dziupli samochodowych. Dopiero w trzeciej części bliżej poznajemy Milo, kogoś kto stoi wyżej (to jemu Frank z pierwszej części wisiał kasę) który musi poradzić sobie z konkurentami, nałogiem i... urodzinami córki.
Także PUSHER ukazuje bardziej życie w półświatku jaki gości prawie w każdym z naszych miast, zamiast wielkich, sycylijskich mafii. Seria jest jednak tak klimatyczna i prawdziwa, że skoro to co napisałem wcześniej Cię do niej nakłoniło, to napiszę to raz jeszcze - P O L E C A M
W Godfatherze widzimy poczynania ogromnej, potężnej rodziny mafijnej skrytej za murami pięknych rezydencji. W PUSHERZE śledzimy losy zwykłego dilera, handlującego na niewielką skalę, który popadł w długi u tych wyżej. W dwójce przyjrzymy się historii Tony'ego, przyjaciela bohatera pierwszej części, gołego nieudacznika bez hajsu, który chce wejść do półświatka przez swojego ojca, "Księcia" dziupli samochodowych. Dopiero w trzeciej części bliżej poznajemy Milo, kogoś kto stoi wyżej (to jemu Frank z pierwszej części wisiał kasę) który musi poradzić sobie z konkurentami, nałogiem i... urodzinami córki.
Także PUSHER ukazuje bardziej życie w półświatku jaki gości prawie w każdym z naszych miast, zamiast wielkich, sycylijskich mafii. Seria jest jednak tak klimatyczna i prawdziwa, że skoro to co napisałem wcześniej Cię do niej nakłoniło, to napiszę to raz jeszcze - P O L E C A M
- Rolly
- Medals: 16
- Aktualnie gram w: L.O.L Lack of Love, Virtua Fighter 5, Pier Solar, HoMMIII, Blue Submarine no.6
- Posiadany sprzęt: Dreamcast, Saturn, PC, XboxOne S, Android, Raspberry Pi B+
Thrillery!
Ze staroci - Numer 23. Świetna rola mojego ulbionego aktora Jima Carrey'ego, tajemniczna kniga, trzymający w napięciu scenariusz z fajnymi mrocznymi scenami. Ta liczba wywoła u was schizę! Polecam mimo ze stary - 9/10
Bunkier (The Hole) - kolejny dość stary film, równie dobrze pokręcony! Impreza? A może miłość? Sprawdzcie jakie są kobiety i do czego są zdolne! Dobry scenariusz okraszony świetną brytyjską grą aktorską. Nie mogę za dużo spoilerować 8+/10
Time Lapse - tu akurat nowość, zaciekawił mnie scenariusz. Grupka przyjaciół znajduje dziwną aparat pokazujący na zdjęciach przyszłość z kolejnych dni.. Zaczyna się szaleństwo i duże pieniądze. Ale na jak długo? Czy nie będą ciekawi co zdaży się kolejnego dnia? Ogółem bardzoo fajny, szkoda że tylko motyw z zakładami był dla mnie bez sensu... 8/10
Ze staroci - Numer 23. Świetna rola mojego ulbionego aktora Jima Carrey'ego, tajemniczna kniga, trzymający w napięciu scenariusz z fajnymi mrocznymi scenami. Ta liczba wywoła u was schizę! Polecam mimo ze stary - 9/10
Bunkier (The Hole) - kolejny dość stary film, równie dobrze pokręcony! Impreza? A może miłość? Sprawdzcie jakie są kobiety i do czego są zdolne! Dobry scenariusz okraszony świetną brytyjską grą aktorską. Nie mogę za dużo spoilerować 8+/10
Time Lapse - tu akurat nowość, zaciekawił mnie scenariusz. Grupka przyjaciół znajduje dziwną aparat pokazujący na zdjęciach przyszłość z kolejnych dni.. Zaczyna się szaleństwo i duże pieniądze. Ale na jak długo? Czy nie będą ciekawi co zdaży się kolejnego dnia? Ogółem bardzoo fajny, szkoda że tylko motyw z zakładami był dla mnie bez sensu... 8/10